16:54 / 15.08.2023 Происшествия

З місцевого бюджету виділять по 200 тисяч гривень матеріальної допомоги загиблим у Луцьку

Унаслідок ранкової ракетної атаки на одне з промислових підприємств Луцька загинули троє працівників, ще чотирьох людей було поранено.

Про це в ефірі телемарафону повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«На жаль, вранці двома ракетами було обстріляно промислове підприємство в місті, загинуло троє людей і четверо постраждали. Працівники ДСНС виїхали одразу на місце. Одну людину врятували з-під завалів. Трьох осіб госпіталізували, одну людину відпустили додому. Цивільні об'єкти, які розташовані поряд, не постраждали. І загиблі, і постраждалі були працівниками цього підприємства. Це звичайне промислове підприємство, яке виготовляло комплектувальні для автомобілів. Який стосунок воно має до військової промисловості – незрозуміло», – сказав він.

Як інформують у ДСНС Волині, в результаті влучання двох ракет на підприємстві відбулося руйнування конструкцій та виникла пожежа. З-під завалів рятувальники деблокували одного постраждалого та вилучили тіла ще трьох загиблих.

Завали вже розібрали. Також вогнеборці ліквідували пожежу.

На місці події працювали 34 рятувальники, залучали 11 одиниць техніки.

Як повідомив міський голова Ігор Поліщук, з міського бюджету кожній сім‘ї людей, які загинули під час ранкової атаки, буде виплачено по 200 тис. грн матеріальної допомоги, також місто візьме на себе всі витрати з поховання загиблих. Постраждалим внаслідок ранкової атаки буде повністю оплачено лікування та подальшу реабілітацію.