20:47 / 09.08.2023 Происшествия

Місцевий депутат "підпрацьовував колектором"

Правоохоронці затримали в Кропивницькому депутата міської ради, який «вибивав» неіснуючі борги, повідомили в Нацполіції. Під його керівництвом учасники злочинної групи погрозами та фізичним насиллям вимагали в однієї з родин 92 тисячі доларів.   

«Під час обшуку у депутата вилучено велику кількість готівки в іноземній валюті, коштовності та майно потерпілого… В ході слідства встановлено, що чинний депутат міськради під надуманим приводом вимагав у підприємця 92 тисячі доларів США. За несплату «боргу» нараховувалися відсотки. Разом зі спільником фігурант залякував потерпілого та його родину», – зазначили в Нацполіції.

За даними правоохоронців, аби примусити виплатити вигаданий борг депутат вдався до фізичного насилля. Оскільки потерпілий не мав змоги заплатити гроші, він продав земельну ділянку та торговельні заклади, що належали членам родини. Депутата затримали в його офісі, коли він отримував частину коштів.

Фігуранту та його спільнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України (Вимагання). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Слідство просить суд взяти підозрюваних під арешт без права внесення застави. Правоохоронці встановлюють, хто ще був причетним до злочинної діяльності групи.

Підготувала: Ніна Петрович