18:25 / 09.08.2023 Происшествия

Кум головного московського діда хоче бути українським адвокатом

Фото з відкритих джерел

Підозрюваний у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації Віктор Медведчук подав позов на позбавлення його права займатися адвокатською діяльністю в Україні. Його інтереси представляє адвокат Олексій Калінніков.

Київський окружний адміністративний суд місяцями не відкриває провадження у справах, а в цій справі все відбулося дуже оперативно. Про це повідомив рух "Чесно".

"Позов не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення", – сказав адвокат Роман Титикало скаргу якого у травні дисциплінарна палата задовольнила і після цього позбавила Медведчука права на зайняття адвокатською діяльністю.

Є два варіанти розвитку подій, прокоментував Титикало.

"Враховуючи, що Медведчук має зв'язки у судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах – я не виключаю спроби добитися позитивного рішення суду. Але це малоймовірно", – сказав.

"З іншого боку, це може робитися для піару не на українську аудиторію, а на московитів", – зазначив адвокат.

У поясненнях, які Медведчук подавав до КДКА, він обґрунтовував мотиви подачі скарги і відкриття дисциплінарного провадження тим, що це начебто пов'язано з політичним переслідуванням ы начебто репресіями через його політичні погляди, розповів юрист.

Адвокат Медведчука Олексій Калінніков викладає в Вищій школі адвокатури Національної асоціації адвокатів, яку багато років поспіль очолює соратниця Медведчука Лідія Ізовітова, повідомляє "Чесно".

Раніше Калінніков представляв інтереси колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки, який намагався повернути коштовні речі зі свого будинку в Гореничах під Києвом.

Також Калінніков представляв інтереси друкарні "Новий світ", яка видала декілька книг колишнього президента і зрадника Віктора Януковича.

Підготувала: Ніна Петрович