20:47 / 08.08.2023 Происшествия

Адвокати Жеваго спростували інформацію про накладення на нього санкцій

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Юристи, що представляють інтереси Костянтина Жеваго, повідомляють про повну відсутність будь-яких санкцій, накладених на їхнього клієнта в Україні.

Опубліковану на сайтах Офісу Генпрокурора та Служби безпеки України інформацію та визначення К.Жеваго "підсанкційним" вони називають такою, що не відповідає дійсності. Це вони підтверджують офіційними відповідями уповноважених органів - Офісом президента та Радою національної безпеки і оборони України, зазначається в матеріалі "Українських новин".

"Після публікації Офісом Генпрокурора України та СБУ інформації про начебто підсанкційність нашого клієнта нами були надіслані офіційні запити з проханням надати інформацію чи дійсно до громадянина України К.Жеваго застосовувались персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до уповноважених органів - ОП та РНБО. Згадані вище органи не підтвердили інформацію про застосування санкцій до Костянтина Жеваго. Повідомили, що інформація про осіб, до яких застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи, опублікована на офіційних сайтах ВРУ, ОП та РНБО. Нами перевірені зазначені офіційні джерела. Жодної згадки про застосування санкцій до К.Жеваго вони не містять", - повідомила Наталія Пушина, адвокатка Костянтина Жеваго.

Підготував: Сергій Дага