13:53 / 28.07.2023 Происшествия

Інформатор, який наводив ударні дрони рф на позиції ЗСУ, проведе 14 років за гратами

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав інформатор воєнної розвідки рф, який "зливав" локації Сил оборони у прифронтових районах Донеччини.

Особливу увагу він приділяв місцям тимчасового базування та переміщення українських захисників у районах Лимана, Слов’янська та Миколаївки, повідомляє пресслужба СБУ.

Крім того, "російський інформатор намагався відслідковувати маршрути руху ЗСУ через річку Сіверський Донець у напрямку східного фронту.

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки повітряних атак на українські війська із застосуванням ворожої авіації, ракетних комплексів і ударних дронів", – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисника у травні цього року під час контрдиверсійних заходів на території регіону.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав російського інформатора винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України).

Його засуджено до 14 років тюремного ув’язнення.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Підготував: Сергій Дага