10:05 / 24.07.2023 Происшествия

Ворог завдал удару "шахедами" по Дунайських портах: є руйнування

Фото: agrotimes.ua

рф здійснила чергову повітряну атаку на Одещині вночі 24 липня. Окупанти завдали удару з використанням ударних дронів типу "Shahed" по Дунайських портах. Внаслідок атаки є пошкодження інфраструктури. Про це повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. 

Так, силами та засобами ППО ЗСУ було збито три ворожі "шахеди", проте були і влучення.

За словами Гуменюк, внаслідок атаки противника є постраждалі.

"На жаль, є попадання в один із портів. Там зруйновано аграрний ангар, в якому зберігалося зерно. Пошкоджено ще кілька резервуарів для інших видів вантажів, завдано пошкоджень портовим об'єктам, тобто є інформація про трьох працівників порту. Наслідки атаки уточнюються", - сказала вона.

Тим часом у ОК "Південь" повідомили, "цієї ночі майже 4-х годинна атака дронами "Shahed-136" була спрямована по портовій інфраструктурі Дунаю. 3 дрони знищені силами протиповітряної оборони", - йдеться у заяві.

Військові додали, що внаслідок удару по ангару із зерновими в одному з виробничих приміщень резервуара сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано.

Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, через обстріл Дунайських портів дронами-камікадзе постраждали 6 людей.

"Внаслідок нічної атаки шестеро постраждалих людей. До лікарні області госпіталізували чотирьох поранених, один з яких – у стані середньої ступені тяжкості, ближче до тяжкого. Лікарям вдалося стабілізувати пацієнта", - розповів він.

За словами Кіпера, інші троє - з легкими осколковими пораненнями та забоями тіла. Всім була надана медична допомога в повному обсязі.

Як розповів очільник Одеської ОВА, через влучання зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження вантажів.

"В одному із технічних приміщень здійнялася пожежа, яку вже ліквідували", - додав Кіпер.

Він зазначив, що на цей раз під прицілом була портова інфраструктура р. Дунай.

Підготував: Сергій Дага