10:24 / 24.07.2023 Происшествия

Окупанти, ймовірно, намагаються створити буферну зону навколо Луганщини, – британська розвідка

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Західне угруповання військ рф намагається знову просунутися до річки Оскіл, щоб створити буферну зону навколо Луганської області. Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

Як зазначається, останніми днями спостерігається посилення артилерійського вогню на півночі лінії фронту, в Луганській та Харківській областях – ймовірно, це супроводжувалося деяким збільшенням атак російських невеликих підрозділів, але ситуація була заплутана російською дезінформацією.

На цій ділянці фронту окупаційні війська могли досягнути лише незначних здобутків, попри заяви російської пропаганди, припускають у британській розвідці. Проте відновлення їхньої активності на півночі підкреслює важливість цього напрямку для Кремля, коли російська армія стикається зі значним тиском на півдні в запорізькому секторі.

"Західне угруповання військ росії, ймовірно, намагається просунутися назад до річки Оскіл, щоб створити буферну зону навколо Луганської області, заволодіння якою росія майже напевно вважає однією зі своїх основних цілей війни", – йдеться у зведенні.

Як повідомляв BAGNET, на Авдіївському напрямку окупанти застосовують тактику нічних та "м’ясних" штурмів.

Підготував: Сергій Дага