21:49 / 20.07.2023 Происшествия

Європа може отримати нові проблеми через путіна

В разі призупинення "зернової угоди" почнеться продовольча криза та дестабілізація в Африці, можуть виникнути нові конфлікти та міграція до Європи.

"Зернова угода" це вже не наші проблеми. Ми воюємо за свою незалежність, а Європа ще повноцінно не воювала. У них можуть бути серйозні проблеми найближчим часом через те, що "зернова угода" не працює, зернові хаби планомірно знищуються. А що буде через 3-4 місяці в Африці? Голод, продовольча криза через відсутність українського зерна. Згодом у країнах Африки почнеться політична, соціальна, економічна, гуманітарна дестабілізація. А потім почнеться міграція. До Європи почнеться нова хвиля мільйонів нових африканських біженців", - вважає військовий експерт Олександр Коваленко.

На думку Коваленка, там будуть переважно люди чоловічої статі - вони будуть жити на підтримку від держави і не працювати.

"Є ще один момент - на цій хвилі дестабілізації в Африці почнуть з'являтися локальні конфлікти, громадянські війни або радикальні рухи та терористичні організації, як ІДІЛ чи "Боко Харам". Це все буде проблемою саме Європи. Зараз ця проблема з "зерновою угодою" та з тим, що Україна не отримала достатньо засобів ППО, щоб забезпечити перекриття зернових хабів", - підсумував експерт.

Підготувала: Ніна Петрович