19:45 / 18.07.2023 Происшествия

На Галичині п'яний водій вилетів у кювет, пасажир загинув

У селі Буди Львівського району водій "Форда" з'їхав з дороги на узбіччя та перекинувся. Пасажир автомобіля загинув, а кермувальника поліцейські затримали

Про це повідомили у поліції Львівської області.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 17 липня близько 20.00 год у селі Буди Львівського району, поблизу Рава-Руської. Як встановили правоохоронці, 51-річний водій автомобіля "Форд" не впорався з керуванням – транспортний засіб з’їхав з проїзної частини на узбіччя та перекинувся.

У результаті аварії водій отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні. Його пасажир, мешканець одного з сіл району, віком 48 років, від отриманих травм помер на місці події.

Крім того, встановлено, що водій керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Поліціянти затримали його в порядку ст 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.