12:18 / 14.07.2023 Происшествия

НАБУ оголосило у розшук депутата Київради Трубіцина

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розшукує депутата Київської міськради Владислава Трубіцина, якого у лютому минулого року викрили на одержанні 1,39 млн грн хабаря. Про це НАБУ повідомляє у Телеграмі.

"НАБУ розшукує депутата Київради, обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі", – ідеться в повідомленні.

Детективи НАБУ у лютому 2022 року викрили його та співучасників на одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди за розміщення точок сезонної пересувної торгівлі.

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна комісія 11 жовтня того ж року скерували справу до суду.

Трубіцина обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди).

Раніше BAGNET повідомляв, що ВАКС оголосив в міжнародний розшук депутата Київської міськради Владислава Трубіцина. Суд зважив на системні неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перетин кордону указаною особою та задовольнив клопотання у повному обсязі.

Що відомо про історію з депутатом Київради Владиславом Трубіциним? 

9 лютого 2022 року НАБУ затримало депутата Київради Владислава Трубіцина, одного з його помічників, трьох керівників київських КП та підприємця під час отримання хабаря в 1,2 мільйона гривень. Депутат намагався втекти на автомобілі. Трубіцин нібито вимагав вказану суму в підприємця, а натомість обіцяв видати дозволи на вуличну торгівлю в різних районах Києва.

Згодом суд відправив Трубіцина під варту на два місяці, а НАБУ оприлюднило записи переговорів Тубіцина зі спільниками.

15 лютого 2022 року стало відомо, що Трубіцин вийшов під заставу. Він заявляв, що на час слідства вийшов зі складу партії "Слуга Народу".

11 жовтня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України закінчила слідство та скерувала до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті справу про хабарництво.

24 травня, журналіст Сергій Грішин повідомив, що Владислав Трубіцин зник. Пізніше виявилося, що він перетнув кордон завдяки листу від ГУР МО на адресу ДПСУ, яким він нібито був уповноважений завезти в Україну гуманітарну допомогу.

Підготував: Сергій Дага