18:43 / 20.06.2023 Происшествия

Мер невеликого волинського міста хоче використати 145 млн гривень на стадіон і бігові доріжки

У Ківерцях, що у Волинській області, міська рада оголосила два тендери на капітальний ремонту футбольного поля і бігових доріжок на понад 145 млн грн.

Відповідні тендерні закупівлі розмістили на майданчику публічних закупівель Prozorro. Про це повідомило видання "Конкурент".

На ремонт футбольного майданчика планують витратити понад 72,5 млн. Переможця торгів ще не оголосили.

Капремонт бігової доріжки обійдеться бюджету міста у 72,5 млн. Роботи за планом мають завершити до кінця 2025 року.

Міський голова Олександр Ковальчук на запитання журналістів щодо переможця та інших деталей тендеру відповідати не захотів і кинув слухавку.

Згодом заявив журналістам, що для військових "купили понад 14 машин та десятки дронів".

"Є можливість зробити стадіон гарний. Коштів поки немає, бо термін виконання до 2025 року. Я хочу, щоб місто стало спортивною столицею області. Там буде штучне поле", – сказав мер.

Восени з бюджету міста витратять від п'яти до восьми мільйонів лише на демонтаж існуючого стадіону.

Минулого тижня ЗМІ повідомили, що управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації придбало для укриттів високотехнологічні овочерізки і сковорідки, а також барабани загалом на понад 3,5 млн грн. Вказали, що барабани – для психологічного розвантаження дітей.

Після розголосу договір на закупівлю розірвали.

Також непрацююче летовище "Бориспіль" оголосило торги на закупівлю послуг із прибирання з очікуваною вартістю на майже 52 мільйони гривень. Там пояснили, що навіть у простої під час війни є необхідність підтримувати в належному стані виробничі приміщення.

Підготувала: Ніна Петрович