14:29 / 19.06.2023 Происшествия

9-річну дівчинку з Прикарпаття зґвалтував і задушив її дядько у других

Фото: Facebook

Дев’ятирічну Вероніку Богданюк, яка зникла 18 червня у селищі Кути на Івано-Франківщині, знайшли вбитою у хащах на території селища.

Про це повідомили у поліції області, передає "Еспресо.Захід".

Учора, 18 червня, о 17:45 до поліції звернувся 40-річний житель смт Кути з інформацією, що його 9-річна донька близько 15:00 пішла до сестри, але так і не з’явилася там. Дівчинка зникла, а її мобільний телефон був поза зоною досяжності.

Вже близько 21:30 поліцейські знайшли тіло дитини з ознаками насильницької смерті в хащах на території селища. Поблизу цього місця також виявили і одяг дівчинки.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що до злочину причетний 34-річний родич. У скоєному чоловік зізнався.

"Він того дня приїхав у гості до свого двоюрідного брата - батька дівчинки. Невдовзі дитина пішла до сестри, а чоловік рушив за нею. Фігурант запропонував скоротити дорогу і так заманив її у хащі. Там він зґвалтував і задушив дівчинку. Поліцейські вилучили записи з камер відеоспостереження та оперативно встановити особу, причетну до вчинення тяжкого злочину. За кілька годин підозрюваного, раніше судимого за злочини проти статевої недоторканості та проти власності, затримали в смт Кути", - розповіли у поліції.

Наразі вирішується питання про оголошення чоловікові підозри у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 2, 10 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.