13:34 / 16.06.2023 Происшествия

Німеччина "негайно" надає Україні ще 64 керовані ракети для систем Patriot

Під час зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО про постачання Україні озброєння заявив голова німецького оборонного відомства Борис Пісторіус. За його словами, ракети для Patriot Київ отримає "негайно", повідомляє німецький телеканал N-T.

Німеччина "негайно" надає Україні ще 64 керовані ракети для систем Patriot. Про це заявив міністр оборони Борис Пісторіус на  другий день зустрічі глав відомств НАТО у Брюсселі", – повідомляє ЗМІ.

Пісторіус наголосив, що на поточному етапі війни в Україні особливо важливо допомогти нашій країні захиститися від російських атак з неба.

"Це дуже важлива ознака постійної підтримки успішних зусиль Збройних сил України щодо забезпечення протиповітряної оборони, особливо зараз, на цьому особливому етапі війни", – сказав він.

Нагадаємо, раніше в Німеччині заявили, що наростять постачання танків Leopard 1 Україні. За словами Пісторіуса, Київ отримає понад сотню бойових машин. Планується, що постачання буде здійснено до кінця поточного року.

"Ми не зможемо замінити кожен танк, що вийшов з ладу, але з липня нарощуватимемо поставки Leopard 1 A5", – переконує Пісторіус.