19:10 / 12.06.2023 Происшествия

Викрито зрадника, який допомагав окупантам

Фото: СБУ

Тернопільське управління СБУ викрило зрадника, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та працевлаштувався у незаконний правоохоронний орган окупантів, повідомили у відомстві.

За даними спецслужби, чоловік працевлаштувався в "якимівське відділенні поліції управління внутрішніх справ у місті Мелітополь та Мелітопольському районі ГУ МВС Росії у Запорізькій області".

"31-річний житель Мелітопольського району у серпні минулого року вирішив послужити окупантам та за власним бажанням приєднався до органів окупаційної адміністрації Запорізької області. Він обійняв посаду "оперуповноваженого" у каральному органі окупантів, який придушує опір і залякує мирних мешканців тимчасово окупованих територій Запоріжжя", - йдеться у повідомленні.

СБУ встановила, що зрадник особисто шукав патріотично налаштованих жителів Якимівки, які прагнуть звільнення окупованих територій Запорізької області. Він також незаконно обмежував пересування мирних громадян селищем та оглядав їхні автівки.

Відтак СБУ заочно оголосила зраднику підозру у колабораційній діяльності (ч.7 ст. 111-1 ККУ). За співпрацю з ворогом йому загрожує від 12 до 15 років в'язниці.

"Наразі колаборант переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, однак правоохоронцями здійснюються комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності. Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури", - додали в СБУ.

Підготовила: Ніна Петрович