17:06 / 07.06.2023 Происшествия

Підрив греблі Каховської ГЕС є жахливим військовим злочином Кремля

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав підрив греблі Каховської ГЕС жахливим воєнним злочином.

Про це він написав у твіттері.

“Росія зруйнувала Каховську греблю, спричинивши, ймовірно, найбільшу техногенну катастрофу в Європі за останні десятиліття і поставивши під загрозу життя тисяч цивільних осіб. Це жахливий воєнний злочин. Єдиний спосіб зупинити Росію, найбільшого терориста XXI століття, – це вигнати її з України”, – написав Кулеба.

Як відомо, вночі проти 6 червня кацапські окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію. Вранці того ж дня почалася евакуація місцевого населення з небезпечних районів Херсона та області. Пік затоплення очікується приблизно об 11:00 6 червня.

Згодом у мікрорайоні Корабел у Херсоні вимкнули електропостачання у зв’язку з підтопленням, яке виникло в результаті підриву Каховської ГЕС окупантами.

У зв’язку з підривом російськими окупантами Каховської ГЕС президент України Володимир Зеленський вранці 6 червня терміново скликав Раду національної безпеки та оборони.

Згодом в “Укргідроенерго” повідомили, що після підриву рашистськими окупаційними військами Каховська гідроелектростанція не підлягає відновленню. Внаслідок підриву машинної зали зсередини ГЕС повністю зруйнована.