08:30 / 06.06.2023 Происшествия

Підрив Каховської ГЕС: які наслідки для АЕС та Криму

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У вівторок, 6 червня, в ефірі телемарафону начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, капітан 1 рангу Наталя Гуменюк розповіла про перші наслідки затоплення Каховської ГЕС.

"За оцінками фахівців, це відзеркалюється на цій роботі, але не треба зараз нагнітати. Всі фахівці залучені і будуть намагатися створити найкращі умови, щоб уникнути наступної катастрофи. Наразі ситуація контрольована", – підкреслила Гуменюк. 

Також вона розповіла, як ця ситуація вплине на Крим:

"По-перше, він дуже залежить від водопостачання, кому ж вони зробили гірше хочеться спитати. По-друге, нагадаю, що подібна ситуація вже була спровокована окупантами, коли вони частково підіймали рівень води і підтоплювали Херсонщину, першим постраждав лівий берег - якраз там, де вони позаміновували, очікуючи нашого наступу, де в них розташовувались окопи і бліндажі. Зараз ситуація абсолютно повторюється, тільки кількість води більша і затоплення лівого берега буде більше. Це означає, що та відстань, на яку ми хотіли відкинути окупанта буде їм зараз продиктована у такий неприродний спосіб".

Підготував: Сергій Дага