10:24 / 05.06.2023 Происшествия

Суд обрав запобіжні заходи чотирьом фігурантам, які причетні до загибелі людей біля укриття

Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Першу заступницю голови Деснянської районної державної адміністрації, директора лікарні та його заступника з технічних питань суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Охоронець лікарні перебуватиме від вартою без можливості внесення застави, повідомляє відділ комунікації поліції Києва

BAGNET нагадує, трагедія сталася у Деснянському районі Києва. Під час масованого обстрілу столиці біля укриття загинуло троє людей, серед яких 9-річна дитина.

На місці події слідчі відшукали ключі, якими можна було відчинити укриття з обох сторін. У подальшому правоохоронці зайшли до бомбосховища та переконались, що вхідні двері і справді були зачинені.

За службову недбалість, що призвела до тяжких наслідків, троє чиновників на час розслідування справи за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом. Фігурантам загрожує до пʼяти років позбавлення волі. Охоронець лікарні, дії якого слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 135 Кримінального кодексу України - залишення у небезпеці, що спричинило смерть осіб, перебуватиме під вартою. Йому загрожує до восьми років увʼязнення.

Підготував: Сергій Дага