16:44 / 01.06.2023 Происшествия

На території рф бої ідуть у передмісті Шебекіно, - РДК

Бійці “РДК” наблизилися впритул до Шебекіно у Білгородській області рф і ведуть бої з прокремлівськими підрозділами. У самому місті сталася пожежа у гуртожитку, що знаходиться поруч з місцевою адміністрацією.

Про це російські добровольці інформують на своїй сторінці в Telegram-каналі та публікують фрагмент бою.

“РДК повідомляє, що його передові загони вже ведуть бої в передмістях Шебекіного (Нова Таволжанка/Титівка)”, – йдеться у коментарі до опублікованого відео.

Тим часом місцеві Telegram-канали розповсюдили повідомлення про те, що у Шебекіно спалахнув п’ятиповерховий будинок після влучення снаряда, загорілася будівля гуртожитку поряд з місцевою адміністрацією.

При цьому ЗМІ зазначають, що в цій будівлі могли перебувати рашистські військові. Дані про постраждалих і руйнування з’ясовуються.

Крім того, місцева влада зранку вже повідомляла про нові нічні обстріли Шебекіно. Вони навіть заявляли про п’ятьох поранених людей, у тому числі поліцейського та охоронця мосту. При цьому прикордонне місто останніми тижнями часто потрапляє під обстріли, хоча місцева влада постійно звинувачує в цьому ЗСУ.

Слід зазначити, що “Російський добровольчий корпус” та Легіон “Свобода Росії” розповсюдили зранку 1 червня відео, де стверджується про те, що вони знаходяться на кордоні між Україною та рф.

Водночас Легіон “Свобода Росії” продовжує активно вербувати громадян рф до своїх лав, аби ймовірно здійснити ще одну операцію на кшталт “бєлгородського рейду”, яка буде спрямована на Москву.

Як відомо, 22 травня легіон “Свобода Росії” та Російський добровольчий корпус (РДК) заявили про “звільнення від путінського режиму” кількох населених пунктів в Білгородській області РФ. Перед цим, зранку 22 травня, бійці РДК опублікували три відео, на яких показали, що вони стоять біля в’їзних знаків населених пунктів Любимівка, Безлюдівка й Чуровичі Брянської та Білгородської області росії.

Коментуючи це, у Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що російські добровольці у Бєлгородській області створюють “смугу безпеки” для цивільних українців. Своєю чергою в Офісі президента розповіли, що Україна “з інтересом спостерігає” за операцією “Російського добровольчого корпусу” у Білгородській області, проте не має до цього безпосереднього стосунку.