09:27 / 11.05.2023 Происшествия

Пригожин збрехав про вихід із Бахмута, – ЗМІ

Фото: окупанти у Бахмуті/GettyImages/Global Images Ukraine

пвк "вагнер" продовжує утримувати значну частину Бахмута. Немає жодних ознак того, що найманці збираються залишати місто.

Про це пише видання Politico з посиланням на двох високопосадовців США.

Журналісти пишуть, що попри заяви євгена пригожина, його найманці, як і раніше, володіють значними запасами боєприпасів і зберігають контроль над не менш ніж 85% Бахмута.

Крім того, "вагнерівцям" на допомогу можуть прийти чеченські формування.

"Ми не збираємося коментувати театральність gригожина або політичне позерство, яке відбувається з ним та російським військовим керівництвом", — заявив журналістам анонімний представник Ради національної безпеки США.

Він також зазначив, що пригожин поводився зі своїми найманцями як з "гарматним м'ясом", кидаючи їх у самогубні атаки. Усе це він робив задля реалізації своїх політичних амбіцій.

Проте джерела заявили, що слова пригожина про брак боєприпасів і виведення "вагнерівців" з Бахмута можуть бути спрямовані на те, щоб викликати реакцію всередині оборонного апарату москви — змусити кремль відправити додаткове озброєння.

BAGNET нагадує, євген пригожин анонсував вихід пвк "вагнер" із Бахмута 10 травня через дефіцит озброєння. Він заявив, що найманці планують передати позиції регулярним частинам зс рф.

Підготував: Сергій Дага