08:00 / 27.03.2023 Происшествия

Рейдерство олійного заводу на Черкащині: коментарі власниці

У підприємства вимушено заблоковані рахунки і майно, скоро почне псуватися насіння

Фото: kroz.com.ua

Тиждень тому рейдери вирішили захопити ТОВ "Красногірський олійний завод", який знаходиться у селі Антипівка. Відомо, що ТОВ "Красногірський олійний завод" – сільськогосподарське підприємство, яке має потужний земельний банк, займається перероблюванням соняшника на олію та вирощує велику рогату худобу.

Основним власником, який володіє понад 90% статутного капіталу, є Ольга Полозова – дружина відомого на Золотоніщині підприємця, ексдепутата Черкаської обласної ради Віктора Полозова. Інша частка підприємства належить естонській компанії.  У 2021 році підприємство, згідно з фінансовими звітами, завершило із прибутком у 42 млн грн.

Отже, 17 березня на ТОВ прибули "нові власники", які мали на руках нібито підроблені документи про перереєстрацію, замкнули працівників у ізольованому приміщенні, відібравши перед тим засоби зв’язку. Між тим нинішні власники заявили про підробку рішень щодо зміни власників, які здійснили так звані «чорні нотаріуси», що перебувають у розшуку. Власниця Ольга Полозова стверджує, що рейдери і досі знаходяться біля заводу. На них відкрили кримінальну справу, але поки покарання немає. Ще більше вражає, що відкрита кримінальна справа саме за підробку документів, а не за заволодіння майном.

Оперативно зреагували і першими приїхали на виклик Золотоніська поліція і начальник Олександр Охріменко. Завдяки оперативному втручанню вони не дозволили повністю заволодіти майном ТОВ "Красногірський олійний завод". Та й ошелешені нахабством молодиків працівники заводу кинулися рятувати все майно.

"Хочу ще раз привернути увагу до людей, які не лишили нас наодинці з проблемою рейдерства та допомагали нам з перших хвилин захоплення, виконуючи свою роботу.
Тож дякуємо працівникам ТОВ, які всіма силами боронили майно від рейдерів.
Спасибі Золотоніському МВ національної поліції України в Черкаській області та її керівникові Олександру Охріменку, які відразу реагували на факт захоплення та не дозволили сваволити злодіям.

Аграріям району та Золотоніській РВА за підтримку та суворе засудження факту рейдерства у своїх листах на різні структури.

Народному депутату України Віталію Войцехівському, який голосно заявив про кричущий факт з трибуни парламенту, тим самим привернув увагу усієї країни до нашого лиха.

Журналістові Василю Крутчаку за постійне правдиве висвітлення ситуації із першого дня захоплення.

Всі інші учасники процесу, про яких наразі заявляє ряд ЗМІ, просто пообіцяли "поставити на контроль", "розібратися хто є хто" або "посприяти", - зазначає пані Ольга.

У спілкуванні з нею, наша редакція уточнила і поточну ситуацію у справі з ТОВ Красногірський олійний завод. Жінка повідомила, що заблоковані рахунки і майно, тому роботою це назвати важко. Незабаром планують відправити людей за власний рахунок, іншого виходу немає. "Зупинили і ремонти складських приміщень. Елеватор стоїть і в ньому – соняшникове насіння, яке зовсім скоро почне псуватися, ситуація патова", - говорить Полозова.

Маємо надію, що представники влади різних рівнів робитимуть все можливе, щоб ситуація не виходила за межі закону, власники повернули своє підприємство, а рейдери були покарані.

Ігор Потапчук