14:50 / 24.03.2023 Происшествия

Пригожин не погодився із заявами путіна про війну росії з НАТО в Україні, – ISW

Фото: ua.depositphotos.com

Засновник пвк "вагнер" євген пригожин спростував заяви кремля про те, що росія воює з НАТО, та поставив під сумнів існування "нацистів" на території України, про яких постійно говорить Москва.

"Кухар путіна" зазначив, що росія воює "виключно з українцями", які оснащені технікою, наданою НАТО, і деякими "русофобськими" найманцями, що добровільно підтримують Україну, але не з самим НАТО",вказують аналітики Інституту вивчення війни.

У звіті також мовиться, що пригожин підкреслив, що російські чиновники, найімовірніше, знали, що НАТО запропонує Україні допомогу, тому що "смішно думати, що коли рф вирішила розпочати війну, то не врахувала допомогу НАТО Україні".

"Засновник пвк "вагнер" розповів і про те, що не впевнений стосовно цілей "денацифікації" в Україні, оскільки не знає, чи є в Україні "нацисти", - інформують в ISW.

Як пояснюють фахівці, своїми висловлювання пригожин "фактично відкинув довоєнні та післявоєнні заяви Кремля про те, що рф необхідно захищатися від загрози НАТО в Україні, і підірвав необхідність і ймовірність заявлених російським диктатором путіним максималістських цілей його вторгнення".

Раніше повідомлялося, що заступник голови Ради безпеки рф дмитро медведєв нібито замовив пвк "вагнера" вбивство міністра оборони Італії Гвідо Крозетто за $15 млн.

Фінансист групи "вагнера" євгеній пригожин заявив, що начебто отримав питання преси про змову, організовану президентом росії володимиром путіним та секретарем Ради безпеки росії миколою патрушевим з метою підірвати та "нейтралізувати" "вагнерівців".

Лише за останні два тижні у росії підтвердили загибель на війні як мінімум 400 ув’язнених-вагнерівців.

Підготував: Сергій Дага