08:50 / 04.02.2023 Происшествия

Проросійського попа суд відправив за грати

Суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 28 лютого секретарю Кіровоградської єпархії УПЦ (МП) Роману Кондратюку, якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі, пповідомляє "Суспільне. Кропивницький".

Прокурорка Ганна Мельникова просила домашній арешт, бо підозрюваний може переховуватись від суду і впливати на свідків. Мотивом цього вона назвала можливий вирок суду у разі доведення вини - арешт на три роки.

Адвокат Сергій Галушко відповів, що його підзахисний сприяє слідству і не переховується, він є єдиним годувальником дружини, яка перебуває у декретній відпустці, та двох дітей. Сім'я винаймає квартиру. Раніше Кондратюк судимий не був, погано почувається останній місяць та має направлення від лікаря на госпіталізацію. Адвокат просив суд "проявити милосердя і призначити запобіжним заходом особисте зобов'язання".

Підозрюваний Кондратюк сказав, що свою вину визнає.

"Посада секретаря єпархії зобов’язує мене бути на зв’язку з батюшками і на когось впливати я не збирають. Навпаки - намагаюсь робити все для того, щоб слідство проводилось належним чином і повністю визнаю провину, яку мені вміняють", - зазначив він.

Наразі рішення суду адвокат із підозрюваним коментувати відмовились. Проте, щоби подати апеляцію, вони мають п’ять днів.

Підготувала: Ніна Петрович