12:56 / 13.09.2022 Происшествия

"Ой у лузі червона калина": у Криму каратимуть за українські пісні (відео)

Ілюстративне фото з відкритих джерел

"Глава" окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов пригрозив, що люди, які скандують "проукраїнські гасла" та співають "націоналістичні пісні", будуть покарані. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Подобное поведение - предательство по отношению к нашей стране и всем тем, кто сегодня ценой своей жизни защищают мир. А для тех, кто поддерживает украинский нацистский режим, рациональным и логичным будет уехать в ту страну, которую они так любят.

За словами Аксьонова, організаторів та учасників публічних заходів, на яких скандують "проукраїнські гасла" та співають "націоналістичні пісні", треба притягувати до відповідальності, звільняти з посад і позбавляти можливості вести бізнес на території Росії.

11 вересня у соцмережах поширили відео з весілля у ресторані в Бахчисараї, де гості танцюють під пісню "Червона калина". Скоріш за все, Аксьонов мав на увазі цю подію.

Пісня "Ой у лузі червона калина", написана 1914 року, є Гімном Січових стрільців. Після російського вторгнення у лютому 2022 року стала неофіційним гімном спротиву.

27 лютого її виконав у Києві лідер українського гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, який вступив до тероборони. Потім кавер на цю пісню зробив гурт Pink Floyd.

Нещодавно Ленінський районний суд Криму оштрафував на 50 тис. руб. (30 160,7 тис. грн) за дискредитацію збройних сил рф відвідувача караоке-бару в Щолкіне Дмитра Гайна, який попросив діджея поставити українську пісню "Дике поле".

Підготував: Сергій Дага