20:46 / 11.08.2022 Происшествия

Зрадники та колаборанти прислужились СБУ (фото)

Фото: СБУ

Понад 60 колаборантів і зрадників було нейтралізовано на Донеччині.

Як  повідомили в пресслужбі СБУ, у них вилучила координати стратегічних цілей росіян. Загалом назбиралося понад таких 700 координат, які передали Збройним силам.

Це координати для вогневого ураження командних пунктів, скупчення особового складу, важкого озброєння та складів із боєприпасами загарбників, підкреслили в спецслужбі.

Також СБУ виявили диверсантів, які раніше працювали в правоохоронних органах, а тепер взялися "зливати" важливу інформацію росіянам.

"Зловмисники збирали розвіддані про розташування українських військ та стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури регіону. Для одержання відповідної інформації проводили візуальне спостереження, застосовували засоби фото-, відеофіксації, а також діставали відомості через особисті зв’язки", - розповіли в спецслужбі.

Отримавши такі розвіддані, російські окупанти використовували їх для масованих ракетно-артилерійських обстрілів Харківщини.

Крім того, зловмисники займалися підготовкою до диверсій, зокрема, вибухів на території Харкова.

Диверсантів затримали під час передачі росіянам закритої інформації з прифронтової території. Їх тримають під вартою.

Ще Служба безпеки виявила ворожі схрони з бойовими засобами ураження.

"З тайників вилучено реактивні протитанкові гранати, автоматичну зброю, снайперські гвинтівки та протипіхотні міни МОН-90. Виявлений арсенал планували використати російські диверсанти для вчинення диверсій у прикордонних районах Харківщини", - додали в СБУ.

 
Фото: Служба безпеки України

В спецслужбі підкреслили, що тривають комплексні заходи для знешкодження всіх учасників розвідувально-підривної діяльності проти України.

Підготувала: Ніна Петрович