18:54 / 29.07.2022 Происшествия

Террористи "ДНР" відверто розповідають про злочин росіян в Оленівці

Навіть бойовики “ДНР” не вірять у те, що “обстріл” виправної установи в Оленівці здійснила Україна.

Як повідомляє сайт СБУ, у розпорядженні спецслужб є декілька аудіоперехоплень, які свідчать про черговий злочин рашистів. Наразі весь масив інформації досліджується.

“Судячи із розмов бойовиків, росіяни могли влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії. Зокрема, жоден із очевидців не чув, як до виправної установи підлітає якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі по собі”, – йдеться у повідомленні.

Перехоплені розмови підтверджують, що росіяни розмістили свої установки “Град” неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні. Втім жодних обстрілів у відповідь не спостерігалось – це підтверджують самі бойовики “ДНР”.

Ба більше, судячи з наявних у мережі відео, в окремих приміщеннях колонії повністю вціліли вікна. Це свідчить про те, що епіцентр вибуху знаходився всередині знищеної будівлі, а її стіни "погасили" вибухові хвилі і “вберегли” сусідні приміщення.

Також попередній аналіз відео свідчить, що такі сліди від вибуху на стінах найбільш імовірно могли залишилися саме через “внутрішнє джерело” вибуху.

Загалом є безліч доказів того, що Збройні сили України не завдавали ракетних і артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка. Відтак усі заяви російської пропаганди про нібито обстріли з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією.

Т.в.о. голови СБУ Василь Малюк заявив, що Росії не вдасться зняти з себе відповідальність за цей кривавий злочин.

“Які б нісенітниці не вигадував ворог, аби виправдати себе, всім очевидно – саме рф винна у свідомому вбивстві українських полонених. Це підтверджують і перші наявні докази. Я певен, що згодом доказова база буде тільки доповнюватись. Слідчі СБУ вже почали розслідування цього злочину в рамках відповідного кримінального провадження”, – зазначив Василь Малюк.

Підготувала: Ніна Петрович