05:58 / 20.06.2022 Происшествия

Назвали ім'я зрадника, через якого відбулась швидка окупація Херсонщини

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Швидке захоплення Херсонщини відбулося через зраду працівника СБУ Ігоря Садохіна – помічника начальника обласного Управління Служби.

Про це розповів голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко в інтерв’ю "Укрінформу".

"Зараз ми вже також знаємо про затримання помічника начальника Херсонського УСБУ – начальника Антитерористичного центру Ігоря Садохіна, який працював на ворога. Вважається, що саме він видав ворогу сітку мінних полів і координував дії російської авіації, коли супроводжував колону херсонського СБУ в евакуацію", – розповів Самойленко.

Голова Херсонської облради нагадав, що зрадника було затримано ще в березні.

"Після проведеної перевірки, так розумію, президент України звільнив із посади й керівника СБУ у Херсонській області Сергія Криворучка та позбавив його генеральського звання. Там зараз також працюють правоохоронці", – розповів він.

Помічника начальника Управління СБУ в Херсонській області, керівника Антитерористичного центру Ігоря Садохіна затримали 2 березня в Чернівцях.

За даними, які опублікував начальник Патрульної поліції Євгеній Жуков, обвинувачений корегував російський вогонь під час евакуацій і "зливав" ворогу інформацію по військових частинах Херсона.

До того, ще у 2021 році, на Херсонщині також викрили агентурну мережу спецслужб російської федерації, до якої входили співробітники Служби безпеки України.

За даними слідства, колишній та діючий заступники начальника відділу Управління СБУ за рік до російського вторгнення здійснювали збір відомостей щодо діяльності правоохоронних органів та вербували громадян України для співпраці з ФСБ.

Підготував: Сергій Дага