00:01 / 29.05.2022 Происшествия

На Львівщині киянин підірвав авто з чотирма людьми

Фото: події/ Національна поліція

Поліцейські Львівщини затримали зловмисника підозрою в замаху на вбивство. За вчинене 41-річному киянину загрожує до п'ятнадцяти років ув'язнення.

Про це повідомили у головному управлінні Національної поліції у Львівській області.

27 травня о 14:20 до поліції надійшло повідомлення про вибух в автомобілі Mitsubishi, який знаходився на парковці одного з готелів, розташованого у Львівському районі неподалік державного кордону з Польщею.

Як встановили правоохоронці, в автомобілі вибухнула граната, ймовірно Ф-1, внаслідок чого тілесні ушкодження отримали чотири пасажири: жінка та троє чоловіків. Усі мешканці Київської області. Виявилося, що гранату в автомобілі залишив їхній знайомий, з яким вони мали спільний "бізнес-проект".

"Декілька тижнів тому зловмисник запропонував своїм знайомим передати йому по кілька тисяч доларів, за які він мав придбати автомобілі за кордоном, доставити їх на територію України, після чого віддати "клієнтам". Знайомі передали чоловікові значну суму коштів, проте автомобілів він не придбав, а гроші не повернув",- йдеться в повідомленні.  

Через деякий час "клієнти" почали все активніше цікавитись чому вони досі не отримали свої автомобілі – тоді зловмисник заявив, що машини найближчим часом мають прибути з-за кордону та разом із майбутніми власниками приїхали на Львівщину зустрічати неіснуючі авто.

Оскільки насправді жодних автомобілів зловмисник не придбав, а повертати кошти не збирався, він вирішив вбити своїх клієнтів. Коли всі сіли в Mitsubishi, він під надуманим приводом вийшов із машини, залишивши на передньому пасажирському сидінні сумку з гранатою. На щастя, ніхто із людей не загинув.

Зловмисник затримали, незабаром суд обере йому запобіжний захід. Досудове розслідування продовжується.

Підготував: Сергій Дага