12:15 / 28.05.2022 Происшествия

Росіяни не змогли оточити Сєвєродонецьк, битва за місто буде довгою, – ISW

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російські війська погано себе показали в бойових діях у забудованій міській місцевості під час вторгнення до України і навряд чи зможуть швидко просунутися у самому Сєвєродонецьку. Такі висновки містяться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни продовжують нарощувати позиції довкола міста на Луганщині, однак так і не оточили його. Окупати, найвірогідніше, продовжать поступовий наступ, і можуть найближчими днями оточити Сєвєродонецьк, почавши вуличні бої.

російські операції навколо Ізюма залишаються безрезультативними, і війська рф, ймовірно, не зможуть збільшити темпи свого наступу.

рашисти просуваються від Лимана в напрямку як на південний захід, щоб підтримати свої сили в Ізюмі, так і на південний схід на Сіверськ. У найближчі дні вони навряд чи зможуть виконати поставлені перед ними завдання.

війська рф в Попасній прагнуть просуватися на північ, щоб підтримати оточення Сєвєродонецька, а не просуватися на захід, у бік Бахмута.

окупати продовжують зміцнювати свої оборонні позиції вздовж південної лінії фронту та роблять зусилля з інтеграції Херсонської області до російських економічних та політичних структур.

Підготував: Сергій Дага