02:35 / 19.04.2022 Происшествия

На Житомирщині піп у церкві закликав містян підтримати ворогів, які вбивають українців

У Новоград-Волинському районі судитимуть настоятеля церкви московського патріархату, який вирішив на проповіді закликати парафіян усіляко підтримувати війну Росії проти України.

Як повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури, почувши такі проповіді, парафіяни заявили в поліцію.

«64-річний настоятель церкви московського патріархату в Новоград-Волинському районі, у березні цього року, вдень, під час спілкування на вулиці з місцевими жителями, давав їм «цінні» настанови, як насправді потрібно сприймати широкомасштабне вторгнення російської армії. Підозрюваний намагався переконати громаду в тому, що влада Російської Федерації надіслала військових звільнити українців від нацистів та бандерівців, захистити російськомовне населення братнього народу», — сказано в повідомленні.

Священнослужитель доводив парафіянам, що це українські війська вбивають мирних жителів та руйнують їхні будинки, а росіяни йдуть їх звільняти.

Наразі обвинувальний акт щодо священника за фактом публічного заперечення здійснення збройної агресії проти України, публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України) передано до суду.

Підготувала: Ніна Петрович