11:02 / 14.04.2022 Происшествия

Окупанти захопили у Маріуполі екіпажі двох цивільних суден

Фото: теплоход Аzburg/соцсети

На території Маріупольського морського торгівельного порту російські окупанти взяли в полон більше десяти моряків цивільного вантажного судна, серед них українці.

Про це розповіла уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Повідомляється, що теплоходи Аzburg під прапором Домініки та Lady Augusta під прапором Ямайки прибули в Україну да два дні до початку війни для завантаження металопродукцією.
 
Після артилерійських та мінометних обстрілів території порту з боку РФ, вантажні роботи були призупинені. Третього квітня внаслідок влучання двох мінометних снарядів у навігаційний мостик на судні "Аzburg" повилітало скло та частково пошкоджена навігаційна апаратура. Наступного дня у машинне відділення влучив бойовий снаряд та вибухнув всередині, внаслідок чого почалася пожежа у машинному відділенні та травмовано моториста, якого пізніше доставили до лікарні та надали необхідну медичну допомогу.

10 квітня членів екіпажу двох суден: "Аzburg" - 12 моряків є громадянами України та "Lady Augusta", екіпаж якого складається із громадян Сирії, їхня кількість не відома, окупанти захопили в полон та вивезли до тимчасово окупованого Донецька.

Підготував: Сергій Дага