10:09 / 10.08.2021 Происшествия

Дружина ексрегіонала Пєхова втекла з України після відкриття проти неї кримінальної справи

Агрорейдерка та цивільна дружина ексрегіонала Володимира Пєхова Леся Софієнко втекла з України після відкриття проти неї кримінальної справи про несплату податків у розмірі 45 мільйонів гривень. 

Про це повідомляють журналісти «Стоп Корупції»

Зазначається, що дружина ексрегіонала останні три роки намагалася уникнути сплати податкового боргу, а на допомогу їй навіть прийшла суддя Апеляційного суду Києва Тамара Юденко, яка ухвалила рішення на користь агрорейдерки – майже потай і за зачиненими дверима.

Але 26 січня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Софієнко в оскарженні претензій і підтвердив законність стягнення боргу.

«Поставити у цій історії остаточну крапку не дає лише одна обставина: відчувши небезпеку, Леся Софієнко залишила Україну, як і її чоловік-ексрегіонал. 

Як стало відомо, скандальна парочка переховується від правосуддя на Кіпрі: за інформацією журналістів, подружжя володіє на острові елітною віллою. Крім того, пані Леся з 2010 року має вид на постійне проживання у Німеччині», — повідомили журналісти.

Нагадаємо, Леся Софієнко роками приховувала свої багатомільйонні статки, а у своїй декларації вказувала, що заробила за рік 38 тисяч гривень.

У 2018-му офіційна перевірка ДФС встановила: бізнес-партнерка Миколи Присяжнюка та дружина ексрегіонала Пєхова Леся Софієнко заборгувала державі кілька десятків мільйонів гривень податків, роками переховуючи свої підпільні прибутки.

«Та поки Софієнко намагалась у судах скасувати претензії до неї від держави, борг виріс. Боржниці-мільйонерці було нараховано пеню на загальну суму 15,7 млн грн. Тож загалом пані Леся має повернути до держбюджету вже понад 45 мільйонів гривень», — повідомляли журналісти.