19:43 / 03.06.2021 Происшествия

Депутат Київради Мірошниченко образив АТОшників, ветерани вимагають вибачення

Сьогодні, 3 червня, під будівлею Конституційного суду націоналісти та ветерани АТО протестували проти відкриття ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року. Учасники мітингу розповіли ЗМІ про своє ставлення до продажу землі та повідомили подробиці скандалу з депутатом Київради від ВО "Свобода" Ігорем Мірошниченком.

Нагадаємо, ветерани АТО та націонал-патріоти 1 червня прийшли до офісу партії "Свобода" на вулиці Тургенівській в Києві. Активісти вимагали виключити зі складу партії чинного депутата Київради та нардепа VI скликання Ігоря Мірошниченка.

Тоді учасники акції, зокрема члени націоналістичних об’єднань "Білий Молот", "Смерч" та "Воля або смерть", не знайшли у офісі партії самого "героя", тому передали для Олега Тягнибока, в якому перерахували причини, за якими Мірошниченка мають вигнати. Щобільше, партійці повідомили мітингувальникам адресу громадської приймальні Мірошниченка, що вони можуть поставити депутату Київради питання особисто.

За словами очевидців, спочатку між "свободівцями" та мітингувальниками виник конфлікт, який, втім, швидко було вичерпано. Представники ВО "Свобода" зрозуміли, що активісти та ветерани АТО прийшли з абсолютно мирними намірами. Згодом "свободівці" вислухали вимоги ветеранів та погодилися з їхньою оцінкою особистості Мірошниченка.

І сьогодні, 3 червня, під будівлею Конституційного суду під час мітингу проти запровадження ринку землі в Україні були патріоти, котрі розповіли новини про те, як продовжилася історія з Мірошниченком.

"Наступного дня після пікету під офісом "Свободи" Мірошниченко виклав на Facebook дивне відео, у якому намагався виправдатися на звинувачення у рекеті забудовників і корупції . Потім він відкрито назвав нас, які воювали на сході України, "псевдоветеранами", "проплаченими", чим образив всіх воїнів АТО. Персонально Мірошниченко скривдив відомого ветерана війни з Росією Михайла Сліпченка (позивний "Історик"), ми з огидою не будемо цитувати цю потвору, яка маскується під "націоналіста". На це Михайло відповість вам сам. А наприкінці відео взагалі почалася маячня. Розповідаючи щось про проплачених мітингувальників, Мірошниченко почав бігати під готелем "Дніпро" на Європейський площі та чіплятися до якихось нещасних пенсіонерів та розповідати, що вони є учасниками "проплаченого мітингу"… Сьогодні ми всі прийшли під Конституційний суд, щоб висловити протест проти продажу української землі. Всі націоналісти зараз тут! А де Мірошниченко? Мабуть, продовжує бігати по місту та займати нещасних пенсіонерів. Замість аби "переводити стрілки", мі вимагаємо вибачень від депутата й перед нами, і персонально перед "Істориком", – підсумавади активісти.

Також відео Мірошниченка для ЗМІ прокоментував й вищезгаданий ветеран АТО Михайло Сліпченком (позивний "Історик") журналісти завдали кілька питань.

Сьогодні під Конституційним судом ви протестували проти продажу землі разом із ВО "Свобода", хоча позавчора у вас відбулося досить емоційне спілкування на акції під їхнім офісом з вимогою вигнати зі "Свободи" Ігоря Мірошниченка. Чи вдалося вам знайти порозуміння?

Михайло Сліпченко: Позиція патріотичних структур полягає в тому, що продаж землі – це злочин. Україну свідомо заганяють в ситуацію, щоб ми стали сировинним придатком в центрі Європи, нікому не вигідна сильна Україна, крім самих українців, патріотів, які захищали нашу землю й від російського агресора, й від внутрішніх колаборантів. Ми зараз виробляємо стратегію, як ми будемо діяти після 1 липня. Є два сценарії: в судовому порядку скасовувати всі ухвали суду, які спрямовані на роздачу іноземцям землі, де ми будемо керуватися Конституцією України. І другий – це шлях спротиву. Позиція українських патріотів єдина — земля це скарб, і тільки українці мають право розпоряджатися нею. Сьогодні патріоти показали спільну позицію з приводу ринку землі. 

Щодо нашої акції 1 червня. Ми ще раз поспілкувалися із керівництвом міської організації всеукраїнського об’єднання "Свобода" сьогодні, і в нас абсолютне порозуміння і в питаннях самої землі, і в тому, що такі псевдопатріоти, як Мірошниченко, паплюжать націоналістичний рух. Такі люди спеціально перебувають в лавах правих націоналістичних організацій для того щоб робити їх слабкими. 

Ми із величезними оптимізмом сприйняли звістку про те, що Мірошниченка вони виключили із партії, і зараз він жодного від стосунку до неї немає. Ми домовились про те, що будемо спільним фронтом боротися проти таких “мірошниченків”. Багатьом було би вигідно подивитися на картинку, що ми вийшли нібито проти "Свободи", що у патріотів між собою якісь непорозуміння… Але ми в процесі переговорів визначили, що у нас спільна позиція. Зі зрадниками треба вчиняти жорстко. Зрадників, людей, які використовують націоналістичні ідеї з метою власного збагачення, в наших рядах більше не може бути. 

Ігор Мірошниченко записав та виклав на своїй Facebook-сторінці відео, де назвав вашу акцію проплаченою та персонально образив вас. Чи бачили ви це відео та як можете прокоментувати його слова?

Михайло Сліпченко: Я не дивився цей запис с брехнею, але діяльність Мірошниченка говорить про те, що проти нього порушено багато проваджень, одне з них кримінальне. Він не може пояснити, де він взяв автомобілі, будинки, корти, готелі і це все. Аніж записувати якесь відео й звинувачувати ветеранів в чомусь, хай розбереться зі своїми проблемами.

Нас не цікавить його відео, очікуємо від нього відео, в якому він звернеться до націоналістів та зважиться сказати про свої мінуси, щоб він визнав, що знівелював своєю діяльністю поняття українського націоналізму. Ми чекали від нього спростування інформації, що він не співпрацює з Пальчевським, ми чекали, що він скаже, що співпраця його дружини зі штабом проросійського кандидата Пальчевського в міську раду була випадковістю, однак ми чомусь цього не почули.

Ми почули на свою адресу, що ми якісь тітушки чи ще хтось, але у нас "Всеукраїнський рух ветеранів та волонтерів АТО", тому ми свою позицію знаємо. А те, що він боїться, що ми виводимо його на чисту воду, це його особисті проблеми. Якби він не вчиняв дій, які суперечать принципам українського націоналізму, ми би й не зосереджували увагу українського суспільства навколо таких постатей, як він. А Мірошниченку ще 100% доведеться відповідати перед законом й за рекет забудовників, й за корупцію, й за наклепи на націонал-патріотів та ветеранів АТО та ООС.