06:43 / 29.05.2021 Происшествия

Чоловік потрапив до тюрми через пристрасть до вина

Галицький районний суд виніс вирок раніше судимому чоловіку, який незаконно проник у чуже помешкання та випив там домашнього вина.

Подія трапилася  24 липня 2019 року у селі Маріямпіль.

У той день обвинувачений вирішив зайти до жінки, якій раніше неодноразово допомагав по господарству, щоб попросити їжу. Господині вдома не було і чоловік зайшов до погребу.   Там віднайшов бутель з саморобним вином та, відкоркувавши його, здійснив декілька ковтків даного вина. Після цього чоловік, маючи намір у подальшому випросити у господині помешкання частину даного вина, вийшов з погребу. Однак при виході з приміщення зіштовхнувся з власницею господарства. Спочатку між ними виник  словесний конфлікт, а потім чоловік втік з місця вчинення кримінального правопорушення.

У судовому засіданні свою вину  визнав, повністю підтвердив обставини вчиненого ним кримінального правопорушення, щиро покаявся. Пояснив, що на подвір`ї нікого не було. Знаючи, що покійний батько потерпілої готував домашні вина, вирішив проникнути у погріб щоб пригоститись таким. Проникнув у погріб, відшукав та спожив декілька ковтків вина. Він пообіцяв, що без дозволу більше не буде заходити у приміщення та залишив подвір`я.

Суд ухвалив  визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 162КК України та призначити йому покарання у виді штрафу у розмірі  850  гривень.