01:10 / 29.05.2021 Происшествия

Суд вынес приговор мужчине, который угрожал магазину картофелем вместо гранаты

Обвинувачений визнав вину, сказавши, що до такого кроку підштовхнули негаразди в сім`ї та проблеми з кредитами

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винним місцевого кондуктора з комунального підприємства «Тролейбусне депо №3» за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі, яке замінено на два роки іспитового терміну. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 21 травня.

За матеріалами справи 23 березня 2020 року близько 01:23 години обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, зайшов до магазину «АТБ-Маркет», що на проспекті Московський, 300-Б у Харкові і повідомив охоронцю неправдиву інформацію про наявність у нього в лівій кишені куртки бойової гранати з витягнутою чекою та намір її підірвати в магазині.

У подальшому працівники поліції провели огляд місця події і прилеглої території, але не знайшли вибухового пристрою.

У суді чоловік визнав себе винним у скоєному злочину. Пояснив, що взагалі не вживає спиртних напоїв, але вдень вчинення правопорушення через негаразди в сім`ї та проблеми з кредитами, вживав алкоголь тим самим хотів відсторонитися від інших проблем. Обвинувачений поклав у кишеню куртки картоплю, тихо повідомив охоронця, що в нього в кишені граната. Після цього охоронець вивів касира, адміністратора і ще когось, а він вийшов за ними і був затриманий поліцією.

Додамо, що у 2015 році кондуктор тролейбусу був засуджений за незаконне заволодіння транспортним засобом.