19:59 / 05.02.2021 Происшествия

Народний депутат Тарас Козак вимагає від Центру протидії корупції припинити замовне поширення недостовірної інформації

04.02.2021 юрист, виконавчий директор та член правління Центру протидії корупції Д. Каленюк у своєму блозі на сторінках інтернет-ЗМІ «Українська правда» опублікувала статтю «Тарас Козак пов'язаний з ''ЛНР/ДНР'' через свій кіпрський офшор від 2014 року».

Враховуючи це, користуючись визначеним ст. 277 ЦК України правом на відповідь зазначу про таке.

Наведена у статті інформація про мій так званий «зв'язок з ЛДНР» є такою, що не відповідає дійсності (недостовірною), та порушує мої особисті немайнові права тим, що бездоказово звинувачує мене у протиправних діях, за які законодавством України встановлено кримінальну відповідальність. Водночас ця інформація є неоднозначною та маніпулятивною унаслідок перекручування автором фактів та викривлення обставин. 

Поширення представником Центру протидії корупції цинічної брехні про мене організовано Службою безпеки України на замовлення чинної влади з метою дискредитації мене, як народного депутата, та опозиційної політичної сили, яку підтримує значна частина українських виборців. 

Домисли кишенькової маріонетки СБУ Каленюк ображають мою честь, гідність та ділову репутацію як державного діяча. Тож вимагаю від автора наклепницької статті припинити замовне поширення завідомо недостовірної та образливої інформації стосовно мене.

Народний депутат України у Верховній Раді України ІХ скликання Т. Козак