18:04 / 01.05.2020 Мир

Спортсмена оштрафували за критику Путіна і Держдуми

Воротар російської футбольної команди "Крилья Совєтов" із Самари Євген Фролов розкритикував російських депутатів включно з президентом Путіним за жорсткі карантинні заходи проти коронавірусу. У клубі "Крилья Совєтов" інтерв'ю викликало ефект бомби, що розірвалася. Спортсмена оштрафували й почали голосно виправдовуватися.

"До церкви ходити можна, в армії служити можна, а в ліс вийти одному погуляти – не можна. У метро можна їздити, а на своєму особистому автомобілі одному – ні. Де логіка?" – обурювався спортсмен. Воротар "Крильєв" вважає, що допомоги від держави чекати не варто – прості люди зараз не потрібні.

"На народ їм наплювати – потрібні як раби, як робоча сила. Зараз це модно називати кріпосним правом.
Закони нас настільки душать – і податками, і оброками, тільки спробуй не заплатити. Як за часів кріпосного права – у тебе немає ніяких прав і свобод. Ти кріпак".

Кіпер також обурений наїздом на футболістів через зниження зарплати. Фролов вважає, що в Росії на спортсменів накинулися за вказівкою влади.
"Коли пішла тема з урізанням зарплат у футболістів, на спортсменів всі накинулися: "За що вам платити такі гроші?". В якихось клубах урізали, не питаючи нікого, хоча був указ президента зберегти зарплати. Так, у якихось клубах мирно домовилися – у кожного своя історія.

При цьому жоден чиновник в Думі не запропонував урізати зарплати собі. Якби це сталося, то у людей до них з'явилася б повага. А тут вони накинулися на спортсменів. Депутати собі нічого урізати не будуть, а людям – ніякої допомоги.

Спортсмен так розійшовся, що не спинився перед прізвищем Путіна.
"Те, що говорить президент по телевізору, – це все марнослів'я. Реальних справ ніяких немає".

Сам Євген поки не знає, що робити. Але вважає, що допомоги від держави точно чекати не варто.
"Одними вимогами ми нічого не отримаємо. Влада нас заб'є і скаже: "Грошей немає, але ви тримайтеся". У них для себе гроші є. Для людей немає нічого.

У клубі Фролова злякалися цього інтерв'ю. Відразу оголосили, що оштрафують спортсмена за неузгоджене інтерв'ю. Почали говорити, як багато зроблено в Самарській області та в "Крильях Совєтов" для розвитку спорту й футболу. Хоча Фролов взагалі не критикував футбольний клуб.

ТЭГИ: