21:21 / 22.04.2020 Мир

Більшість дітей у всьому світі не мають можливості навчатись онлайн

В період карантину школярам ввели дистанційне навчання, але за даними ЮНЕСКО, 706 млн учнів не мають доступу до інтернету в домашніх умовах. Особливо це відчувається в країнах Африки.

В країнах Африки на південь від Сахари 89% учнів не мають доступу до домашніх комп'ютерів, а 82% не мають доступу до інтернету.

Крім того, хоча мобільні телефони надають учням доступ до інформації і полегшують їхнє спілкування з учителями та один із одним, близько 56 млн учнів проживають у місцях, що не обслуговуються мобільними мережами.

"Для того щоб допомогти дітям з навчанням, ми використовуємо громадське радіо і телевізійні програми", - заявила Генеральний директор ЮНЕСКО Одре Азула.

Викладачі також потребують професійної підготовки, щоб ефективно проводити онлайн-навчання, однак такої підтримки особливо недостатньо в країнах із низьким рівнем доходу. У країнах Африки на південь від Сахари тільки 64% учителів початкових шкіл і 50% вчителів середніх шкіл мають навички інформаційно-комунікаційних технологій.