23:19 / 28.09.2020 Мир

Опубліковані кадри боїв з обох боків у Нагірному Карабасі

Турецькі військові беруть безпосередню участь в боях в Нагірному Карабасі на стороні Азербайджану. З таким твердженням вранці 28 вересня виступило МЗС Вірменії, зазначає unn.com.ua.

“Діяльність Туреччини характеризується безпосередньою присутністю на полі бою. З азербайджанцями воюють турецькі військові фахівці, які використовують турецьке озброєння, в тому числі безпілотники і військові літаки. За даними з джерел, які заслуговують на довіру, Туреччина рекрутує і перекидає в Азербайджан іноземних терористів”, — повідомили у вірменському МЗС.

Посол Вірменії в Росії Вардан Тоганян, в свою чергу, в ефірі “Ехо Москви” заявив, що Туреччина перекидає в регіон конфлікту військових з Сирії.

“Військова розвідка неодноразово заявляла, що чартерними рейсами (турецькі військові) потрапляють в деякі аеропорти на території міста Нахічевані (яке межує з Туреччиною) Азербайджану. Близько 4 тисяч бойовиків перекидається з окупованих Туреччиною територій Північної Сирії”, — сказав він.

У той же час, на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що збройні сили невизнаної Нагірно-Карабахської республіки відбили танкову атаку азербайджанської армії на південно-східному напрямку лінії зіткнення в Нагірному Карабасі, десять танків підбито.

“Противник зробив танкову атаку на південно-східному напрямку. Армія оборони Нагірного Карабаху успішно відбила наступ і знищила 10 одиниць азербайджанської бронетехніки. Бої тривають”, — написала Степанян.

Танкова атака ЗС Азербайджану:

Евакуація поранених з вірменської сторони:

Паралельно, МЗС Азербайджану заявило про наявність адекватної відповіді на застосування Вірменією “Іскандерів”. Глава азербайджанського зовнішньополітичного відомства Джейхун Байрамов зазначив в інтерв’ю федеральним ЗМІ РФ, що очікує від вірменської сторони “що завгодно”. “Я впевнений, що у Збройних сил Азербайджану є адекватна відповідь”, — сказав він.

Відео Міністерства оборони Республіки Азербайджан: