10:45 / 22.01.2018 Наука и техника

Вартість сонячної енергії в Австралії впала на 44% за 5 років

Австралія є одним з лідерів за кількістю сонячних батарей на дахах.

Минулий рік став для Австралії рекордним за кількістю встановлених сонячних елементів у будинках.

Таке захоплення відновлюваною енергією призвело до того, що люди дійсно почали платити менше за електрику. Плюсом до цього також стало те, що вартість самої електроенергії знизилася. З 2012 року витрати на установку та експлуатацію сонячних панелей впали майже на половину, повідомляє cikavosti.com.

У 2017 році в країні приватні домовласники і бізнес встановили панелей сумарною потужністю 1,05 ГВт. Таку оцінку дає відомство, що відповідає за питання чистої енергетики в країні. Влада каже, що це рекордний показник за всю історію. Повідомляється, що на початку цього десятиліття зростання відновлюваної енергетики було пов’язане з вигідними субсидіями і податковими пропозиціями, але зростання 2017 відрізняється: жителі країни вирішили таким чином боротися зі зростаючими тарифами на електроенергію, і рух став масовим.

За прогнозами BNEF, Австралія стане світовим лідером з впровадження сонячних панелей. До 2040 року 25% потреб країни в електроенергії буде покриватися сонячними панелями на дахах. Це стане можливим завдяки тому, що сьогодні термін окупності таких рішень скоротився до мінімального з 2012 року. Поки це не означає, що традиційні електростанції Австралії йдуть у минуле, але люди стають вільнішими в питаннях забезпечення себе електроенергією.