17:16 / 11.07.2017 Наука и техника

"Хаббл" зробив знімок галактики-"близнюка" Чумацького Шляху

Галактика знаходиться на відстані 30 мільйонів світлових років від Землі.

Вчені за допомогою телескопа "Хаббл" одержали знімок галактики NGC 2500, яка розташовується на відстані 30 мільйонів світлових років від Землі в сузір'ї Рисі. Знімок був опублікований на сайті телескопа, повідомляє dt.ua.

NGC 2500 – спіральна галактика, така ж, як Чумацький Шлях. До класу спіральних галактик відноситься приблизно дві третини всіх галактик Всесвіту. NGC 2500 все ще активно продукує зірки, хоча регіони зореутворення зосереджені в ній нерівномірно. Найбільш активно нові зірки "народжуються" в частині галактики, яка розташовується вгорі зображення.

Раніше астрономи помітили, що невелика галактика, розташована в групі Скульптор, поступово руйнується гравітаційним впливом гігантської галактики, розташованої по сусідству з нею. Виявлена галактика належить до типу карликових сфероїдальних галактик, але, на відміну від інших подібних галактик, вона має витягнуту форму, спрямовану в бік NGC 253. Така форма галактики може вказувати на те, що на неї діє гравітаційний вплив більшої галактики, який сильніше діє на ближній бік.