18:20 / 06.03.2021 Наука и техника

Глава Tesla збіднів на $27 млрд за тиждень

Ілон Маск торік встановив рекорди швидкого накопичення багатства. Але останнім часом ця тенденція пішла на спад.

Як повідомляє Bloomberg, гендиректор Tesla втратив $27 млрд з понеділка після того, як акції автовиробника впали в результаті розпродажу технологічних цінних паперів. Його статки в $156,9 млрд, як і раніше, ставлять його на друге місце у списку найзаможніших людей світу за рейтингом мільярдерів Bloomberg, але тепер він майже на $20 млрд відстає від лідера Джеффа Безоса, передає internetua.com.

Акції Tesla злетіли на 743% у 2020 році, підвищивши вартість частки Маска і відкривши опціони на мільярди доларів завдяки його історичному компенсаційному пакету. На початку 2021 року його успіхи прискорились. У січні він відібрав у Безоса титул найбагатшої людини світу. Статки Маска досягли свого піку пізніше в тому ж місяці і склали $210 млрд.

Стабільний квартальний прибуток Tesla і обрання Джо Байдена, який є прихильником чистих технологій посприяли зростанню компанії, але деякі вважали акції компанії переоціненими, як і більшість гравців в технологічному секторі. Індекс Nasdaq 100 падає третій тиждень поспіль, він зафіксував найтривалішу серію падінь з вересня.

Статки Маска не обмежується силами техноіндустрії. Його багатство росло і обвалилося разом з ціною на біткойни. Минулого місяця Tesla оголосила, що інвестувала в біткойн 1,5 млрд. Статки Маска скоротились на $15 млрд через два тижні після того, як він написав у Twitter, що ціни на біткойн і інші криптовалюта «здаються зависокими».