16:28 / 04.03.2021 Наука и техника

Дівчина Ілона Маска, співачка Граймс, продала криптоарту на $6 млн

Співачка Граймс за 20 хвилин заробила майже шість мільйонів доларів, продавши цифрові малюнки і відео у вигляді NFT-токенів.

Дівчина Ілона Маска і мати їх спільної дитини, канадська співачка Граймс (Клер Буше), продала на криптоаукціоні колекцію цифрового мистецтва WarNymph Collection Vol. 1, виручивши за неї близько шести мільйонів доларів. Про це повідомило інтернет-видання The Verge, передає korrespondent.net.

Серія робіт співачки була продана у вигляді NFT-токенів (невзаємозамінних токенів) - унікальних криптоодиниць, які дозволяють набувати права власності на цифровий товар (зображення, анімацію або відео).

З аукціону на майданчику Nifty Gateway пішли десять творів, включаючи малюнки і відео, які Граймс створила у співпраці зі своїм братом, цифровим художником Маком Буше.

Деякі роботи співачка продала в єдиному екземплярі, інші - тиражем у десятки і сотні копій.

Щоб купити твір, потенційному покупцеві потрібно було зареєструватися на Nifty Gateway і протягом обмеженого часу залишити заявку на лот. Переможців визначили випадковим чином.

instagram.com/nifty_gateway

Найбільш продаваним твором стало відео під назвою Death of the Old, в якому беруть участь літаючі херувими. Воно супроводжується оригінальною піснею Граймс. Переможець аукціону отримав NFT-токен роботи за 389 тисяч доларів.

Основна частина продажів припала на ролики Earth і Mars, що зображують планети, над якими нависає гігантське немовля з ангельськими крилами.

У першій роботі звучить ще не випущена у вигляді окремої композиції пісня Граймс Ærythe, в другій - Mars Theme. Початкова ціна на NFT-токени творів становила 7500 доларів. Покупці купили близько 700 копій творів на 5,18 мільйона доларів.

Частину виручених коштів співачка планує направити організації Carbon180, яка займається програмами зі зниження рівня викидів парникових газів.