10:28 / 03.10.2017 Спорт

Федерація футболу України стала першою в світі власницею заводу з виробництва штучних футбольних полів

Урочисте відкриття заводу з виробництва штучних футбольних полів відбулося днями в селі Мартусівка Бориспільського району за ініціативи Федерації футболу України. Це знакова спортивна подія для футбольної спільноти, оскільки значною мірою сприятиме популяризації і розвитку футболу в Україні.

Голова Київщини Олександр Горган: «В Київській області планується створити шість повноформатних полів - в Борисполі, Василькові, Обухові, Рокитному та Славутичі. 30% фінансування візьме на себе бюджет області, 30% – обласна федерація футболу і ще 40% ляже на плечі місцевих бюджетів. Наша область стане першим замовником полів у компанії «ФФУ Продакшин».

«ТОВ «ФФУ Продакшн» повністю належить ФФУ, яка стала першою в світі футбольною асоціацією – власницею такого заводу. Для будівництва не була використана жодна гривня з державного бюджету або якісь кредитні кошти. Він є власністю Федерації футболу України, а значить кожного громадянина нашої країни, який любить і підтримує футбол", – презентував підприємство президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

У кожного маленького українця велике футбольне серце. Але, на жаль, так мало умов, щоб вирости у великого гравця. ФФУ збудувала завод з виробництва найкращого в світі штучного трав’яного покриття, саме такого, на якому вже виросло багато світових футбольних імен. Це надсучасні технології та німецька якість у кожному процесі. Це яскраві, міцні та травмобезпечні поля. Це нова якість гри для мільйонів українських дітей, закоханих у футбол, - зазначається в промо-ролику з нагоди відкриття заводу ФФУ з виробництва штучного покриття.