14:15 / 01.07.2019 Общество

Зірки у шоці. У Запорізькій області місцевий кандидат використовував для агітації зірок шоу-бізу та дітей

У Бердянську Запорізької області кандидат в депутати від партії «Слуга народу» по 78 округу Боговін намагався вести політичну агітацію на концертах, організованих Міністерством інформаційної політики та місцевою владою. Агітаторів, більшість яких явно неповнолітні, двічі з виводили на площу перед виступом відомих українських гуртів.

28 червня, в День конституції в Бердянську проходив концерт популярних українських артистів Марії Бурмаки, гуртів «Мадрі» і «Друга ріка». Концерт в рамках фестивалю «Твоя країна fest» був організований Міністерством інформаційної політики. На початку концерту Приморську площу почали заповнювати люди з прапорами за кандидата Боговін, які вишикувалися перед сценою. На наступний день, 29 червня, кандидат від «Слуги народу» вивів своїх агітаторів вже на місцевий дитячий конкурс. В обох випадках заходи ледь не опинилися під загрозою зриву. Після фестивалю мав відбутися виступ групи «Бумбокс», представники якої раніше попереджали організаторів, що концерт не повинен нести ніякої політичної спрямованості. Представник Міністерства інформполітики також заявив, що артисти не будуть агітувати за кандидата від «Слуги народу» Боговіна.

- Ми проводимо всеукраїнський фестиваль вже вдруге з метою об'еднання представників  різних національностей, які проживають у віддалених і прикордонних містах України, а також для популярізаціі украінскої мови за допомогою якісної сучасної музики, -  прокоментував представник Міністерства інформаційної політики Олексій Тарабуркін. - Концерт «Твоя країна fest» мало не був зірваний представниками політичної сили «Слуга народу». Ми були в різних містах, але такого свавілля ніде не було. У нас немає важелів впливу на місцевих представників партій.

Концерти відновлювали тільки після того, як з площі прибрали агітацію. Гостроти скандальним ситуацій додає і те, що переважна більшість молодих людей, яких залучили до агітації за Боговіна - явно неповнолітні. Як вони самі зізналися, за участь в політичній акції їм обіцяли заплатити по 100 грн. на годину.

Втім, це не єдиний випадок використання Боговіним дітей в агітації. Як повідомили в окружній виборчій комісії, в Більмаку, який так само входить в округ № 78, агітатори з прапорами прийшли на випускний вечір. З'явився там і сам кандидат.

Інформація про всі випадки та можливі порушення в ході ведення політичної агітації передана в окружну виборчу комісію.

Боговін відомий як власник аграрної кампанії «Лендфорт». На позачергових виборах в Верховну Раду балотується на 78 виборчому округу від партії «Слуга народу». Раніше в суспільному житті регіону не був помічений.