22:41 / 16.05.2019 Общество

Відповідь Державі: "Національна платформа" як точка єднання громадянського суспільства

"У чому неконкурентноздатність громадянського суспільства України навіть щодо "благенької держави"? У держави є інститути, а у громадянського суспільства їх немає. "Національна платформа" - це спроба створити відповідний інститут, сервісну платформу".

Ці слова Юрія Сенюка – голови правління Асоціації ділового співробітництва "Київ-Пекін", віце-президента МГО "Всесвітній рух українців "Спільна дія"", академік Української Академії характеризують новий проект "Національна платформа", презентація якого відбулася Києві 15 травня 2019 р.

Одним з ініціатором  проекту є відомий політичний аналітик, голова Інституту Демократії та розвитку Polita Катерина Одарченко. "Це спільнота передусім свідомих та конструктивних людей, які розуміють, що готові виділити певну кількість часу та ресурсу для майбутнього держави". Як підкреслила пані Катерина, до розробки стратегій управління державою мають бути залучені люди з областей та конкретних секторів, які мають розуміння стану справ на місцях і в своїй сфері. "Національна платформа" залучатиме таких людей, щоб вони могли конструктивно формувати стратегію розвитку держави", - сказала Одарченко.

Саме тому ініціатори вважають, що структура "Національної платформи" має бути горизонтальною. Харків, Запоріжжя, Дніпро, Одеса та Львів  - саме в цих містах у травні-червні відбудуться презентації "Національної платформи". Всі, хто має бажання мають змогу долучитися до створення стратегій по регіонах та держави в цілому і прийняти участь у роботі груп по секторах: державницька платформа, економічна платформа та соціальна платформа.