22:51 / 27.09.2018 Общество

Підприємство в Хоролі хочуть "віджати" на користь російського бізнесмена

У п’ятницю, 28 вересня в місті Хорол Полтавської області готується рейдерське захоплення майна підприємства ТОВ "Хорольский завод дитячих продуктів харчування". Про це нашому виданню стало відомо із власних джерел.

За даними джерела, незаконні силові дії чинитимуть на користь громадянина Російської Федерації Георгія Сажинова. Як відомо, раніше він обіймав посаду заступника міністра сільського господарства Росії, а пізніше його оголосили в міжнародний розшук за шахрайство з кредитними коштами "ВТБ Банку". Також за інформацією джерел – на даний час він фінансує діяльність так званої ДНР.

Георгій Сажинов

В 2006 році Георгій Сажинов поклав око на одне з провідних підприємств дитячого харчування в Україні. Зокрема російський шахрай викупив 90% акцій ПАТ "Хорольський молококонсервнийкомбінат дитячого харчування". Однак вже в 2015 році тодішній в. о. генерального директора цього заводу, якого призначив російський власник, за вказівкою з Москви продав вказаний пакет акцій ПАТ.

Того ж року ТОВ "Марінтіс ЛТД" придбало розташовані в межах міста будівлі, частини будівель та земельні ділянки комбінату дитячого харчування і почало вести на них свою господарську діяльність.

Такий перебіг подій не влаштував Георгія Сажинова, і він вирішив повернути контроль над проданим підприємством за будь-яку ціну. Тож невдовзі подав заяву до правоохоронних органів про те, що зазначене майно буцімто було відчужене незаконним шляхом. Щодо цього факту було відкрито кримінальне провадження.

З 2016 року з ініціативи російського афериста відбувалися неодноразові спроби рейдерських захоплень майна українського підприємства у його нинішніх законних власників. Досі завод вдавалося втримати лише завдяки самовідданій позиції його працівників та охоронців.