16:50 / 03.09.2018 Общество

У Києві відкрили школу майбутнього

Учнів вчитимуть секретам робототехніки, лідерства та стартап-освіти

Сьогодні у Києві відкрили Ukrainian Global School – школу, яка об’єднує у собі усі інноваційні тенденції освіти. Тут вчитимуть дітлахів за програмами, що показали високу результативність у різних куточках світу – STEM, Startup Education та Project Learning. Урочисту червону стрічку перерізали фаундер школи, Почесний консул Латвійської Республіки Олена Вишнякова та Почесний президент Ukrainian Global School – Міністр освіти Ізраїлю Шай Пирон (2013-2014).

«Я працюю у сфері освіти понад 10 років, - зазначила Олена Вишнякова, - один з моїх перших проектів – дитячий садок. Там ми вчили дітей інакше, ніж всюди – готували спеціальні новаторські та прогресивні програми. Був постійний запит від батьків, щоб продовжити такий підхід і у школі. І ось, нарешті, ми з командою змогли втілити мрію у реальність. Ukrainian Global School – це проект, яким дійсно можна пишатися».

Привітати школярів завітали почесні гості - Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, Заступник Міністра освіти Роман Греба, Голова підкомітету з освіти, Комітету Верховної ради Украиїни з питань освіти і науки Тарас Кремінь, Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон, Почесний Консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков та засновник і генеральний директор міжнародної компанії AllStars-IT Соломон Амар.

Перший урок для учнів провів сам Почесний Президент школи. Він надихнув учнів своєю щирою та зрозумілою промовою:

«Це місце для реалізації і розвитку і учнів, і вчителів, для кооперації з такими ж учнями і вчителями в різних точках планети. Ukrainian Global School – це хаб, платформа для розвитку міжнародних освітніх програм. Головне, що всі ми повинні пам'ятати: мрії - це не просто те, що ми уявляємо перед сном. Мрії - це те, що ми втілюємо в реальність тут і зараз!», - наголосив Шай Пирон.

Програрма відкриття теж вразила – на вході дітей зустрічав справжній робот, а у небі кружляв прапор школи на дроні під пісню гурту The Beatles – Imagine. У свою чергу, малюки одразу продемонстрували свої навички та звання – на виступах та у цікавому квесті-знайомстві з новою школою.