17:21 / 16.03.2015 Общество

Бажаючі побувати в космосі можуть це зробити в Києві

Це масштабний проект подарує дивовижну можливість побувати в космосі «п’ятдесятирічної давнини», здійснити подорож по ключових подіях і познайомитися з культовими особистостями космонавтики, завдяки яким почалася «Космічна ера» людства.

Рівно 50 років тому, 18 березня 1965, вперше в історії Землі відбувся вихід людини у відкритий космос. На честь цієї історичної події сферичний кінотеатр AtmAsfera 360 / Київський планетарій спільно з Музеєм космонавтики ім. С.П. Королева відкриває виставку «КОСМОС: МАШИНА ЧАСУ».

Це масштабний проект, який подарує дивовижну можливість побувати в космосі «п’ятдесятирічної давнини», здійснити подорож по ключових подіях і познайомитися з культовими особистостями космонавтики, завдяки яким почалася «Космічна ера» людства. Пусковим механізмом «машини часу», яка перенесе всіх на півстоліття тому, стануть сотні раритетів, що яскраво ілюструють епоху розквіту космічної ери, космічну лихоманку, що охопила людство. Космос був скрізь: на обкладинках журналів, на листівках, поштових марках, сувенірах, іграшках, у шкільних підручниках, в предметах інтер’єру, на фотографіях, в літературі, кіно, на світових подіумах!

Вперше для широкої публіки буде виставлена ​​значна частина унікальної колекції, присвяченій темі космосу, яку було зібрано киянином Юрієм Шевела за три десятиліття. Це, без сумніву, єдина «колекція колекцій» такого масштабу на території СНД. Також на виставці – експонати з знаменитого Музею космонавтики ім. С.П. Королева, що знаходиться на батьківщині Головного Конструктора у м. Житомир, вперше привезені в столицю для цього проекту. Вони яскраво окреслюють величезний внесок у розвиток світової космонавтики, зроблений українськими вченими.

ВПЕРШЕ! Унікальні експонати з історії космонавтики: справжня космічна їжа, місяцехід, космічна капсула, скафандри, макети ракет, раритетні космічні листівки, унікальні світлини з автографами космонавтів, колекційні предмети побуту та іграшки та багато іншого!

У програмі проекту: архівні кінопокази, лекції «Кінофантастика 60-х», «Мода і Космос», зустрічі з вченими, космонавтами, письменниками-фантастами, прем’єри новинок сферичного відео, презентації, екскурсії, майстер-класи, концерти, космо-вечірки тощо.

На шкільних канікулах – спеціальна програма для дітей! Цікаві та пізнавальні лекції з картинками «Тварини у космосі», «Як тренуються космонавти», спеціальні тематичні екскурсії по виставці для дітей різного віку, покази старих кумедних фантастичних фільмів та мультиків, пізнавально-творчі майстер-класи (робимо космічні сувеніри та прикраси).  Слідкуй за програмою подій на сайті ATMASFERA360

Проект «КОСМОС: МАШИНА ЧАСУ» стане кнопкою «старт», детонатором нової хвилі інтересу до космосу для широкої аудиторії: сучасні діти побачать, чим жили їхні однолітки 50 років тому, дорослі «перехворіють космосом» ще раз, студенти отримають неоціненний досвід спілкування з ученими, дизайнери почерпнуть «нові-старі» ідеї, молодь зрозуміє, що космос досі в тренді! І в тренді назавжди.

Виставковий зал сферичного кінотеатру Atmаsfera 360 / Київського планетарію. Виставка працює з 19 березня по 31 травня 2015 року.

Час роботи: з 10:00 до 20:00 (без вихідних).

Виставка працює без вихідних, можливий супровід екскурсовода.  Замовлення екскурсій, довідки за тел. (044) 229-61-21