00:40 / 09.05.2020 Общество

Карантин: що зміниться у Києві з 12 травня

З 12 травня Київ починає впроваджувати перший етап послаблень протиепідемічних обмежень, проте низка заборон та протиепідемічних обмежень продовжує діяти.

У Київській міській державній адміністрації розповіли, що залишається закритим після 12 травня.

Як повідомляє прес-служба КМДА, із 12 травня Київ починає впроваджувати перший етап послаблень протиепідемічних обмежень, проте низка заборон та протиепідемічних обмежень продовжує діяти, передає unian.ua.

Так, закритими залишаються:

- школи, дитячі садочки, заклади професійної (професійно-технічної) освіти, вищі навчальні заклади;

- театри, кінотеатри, музеї (крім музеїв просто неба), читальні зали бібліотек тощо.

- розважальні центри та розважальні зони;

- розважальні заклади (дискотеки, нічні клуби, комп’ютерні клуби, квест-кімнати, тощо);

- ринки (крім агропродовольчих), сільськогосподарські ярмарки;

- торгово-розважальні центри та непродовольчі магазини, площею понад 300 кв. м.

Музеї, як і інші заклади культури, можуть відновлювати роботу із обмеженнями, але без відвідувачів. Водночас, у цих закладах повинні тимчасово відсторонити від роботи осіб, які підлягають самоізоляції (зокрема, віком старше 60 років).

Приймати відвідувачів зможуть музеї просто неба та історико-культурні заповідники, проте після прийняття рішення органом управління та дотримуючись протиепідемічних обмежень.

Заклади громадського харчування, швидкого харчування, ресторани, кафе, бари, у тому числі, і на автозаправних станціях залишаються закритими для відвідування. Утім, дозволено працювати літнім майданчикам кафе та ресторанів за умови дотримання протиепідемічних вимог. Також дозволено приготування їжі та/або чайних, кавових напоїв та їх продаж у стаціонарних та пересувних МАФах закритого типу із застосуванням кур’єрської доставки та реалізації «на виніс».

Залишається забороненою реалізація у торгових закладах, МАФах алкогольних, у тому числі слабоалкогольних, напоїв на розлив.

У КМДА нагадали, що продовжує діяти заборона на відвідування прибережних зон, проведення масових богослужінь, екскурсійних заходів. Залишають закритими дитячі та спортивні майданчики.

Окрім того, максимально обмеженою залишається: робота готелів, хостелів, кімнат відпочинку; проведення капітальних ремонтів у об’єктах житлового фонду (у т.ч. нежилих приміщень у житлових будинках); проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій у закладах охорони здоров’я.

Наголошується, що громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі за спецквитками.

Так само продовжить діяти заборона на регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автотранспортом у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні.