22:50 / 26.03.2020 Политика

Міністр розповів українцям про жахливі перспективи і стан медицини

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що кількість смертей від коронавірусу в Україні може бути катастрофічною через неготовність медичної системи.

Він визнав, що українська медична система не готова до лікування коронавірусу, однак зараз його поширення ще можна локалізувати, сказав у своєму відеозверненні на сторінці пресслужби Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

"З досвіду китайських лікарів можна виділити три основні стовпи подолання інфекції та її наслідків. Перший - профілактика, тобто не впустити вірус. Європа і Україна цього не змогли зробити. Другий - це локалізація катастрофи. Зараз ми ще здатні жорсткими заходами локалізувати поширення інфекції. Третій етап - лікування. На жаль, ми повинні констатувати, медична система України до нього не готова з багатьох причин. Якщо нам і далі будуть заважати, кількість жертв може бути катастрофічною", - заявив він.

Ємець заявив, що наполягає на створенні в Міністерстві охорони здоров'я України єдиного оперативного штабу протидії коронавируса, в поєднанні з іншими службами. Ще можна знизити кількість жертв, якщо діяти рішуче.